2022.09.30., péntek - Jeromos
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Érdemesebb pancsolni a salgótarjáni strandon, semmint a kommentmezőben fröcsögni róla

frisshirek.hu, 2022. július 12. - 18:22
Érdemesebb pancsolni a salgótarjáni strandon, semmint a kommentmezőben fröcsögni róla
Sok salgótarjáni háborodott fel a közelmúltban a közösségi oldalon, amikor Molnár Károly, a városrész önkormányzati képviselője bejelentette a Facebook-oldalán, hogy teraszt építenek a tó partjára a Beszterce lakótelepen.

Többen nehezményezték a tó szomszédságában álló strand állapotát, ami sokak szerint nem méltó egy megyeszékhelyhez. Mint arról korábban beszámoltunk, a strand vezetője, Csáki Rebeka elmondta, hogy egy felnőtt- és egy gyermekmedence várja a fürdőzőket, emellett büfé, játszótér és több sportpálya is van a területen.

Hogy utána járjunk az állításoknak, elmentünk a helyszínre megnézni a fürdőt. Az árakra nem lehetett panaszunk, hiszen az egész napos felnőtt jegy hétköznap 1000, hétvégén pedig 1200 forintért váltható meg. A diákok és a nyugdíjasok esetében ugyanez 750, illetve 900 forint.

A terület tiszta volt és rendezett, a vízminőség pedig érezhetően kiváló. A pénztárnál figyelmeztettek bennünket, hogy sokan lesznek a medencében, mert táborozó gyerekek is érkeztek a délelőtt folyamán. 

Ám zsúfoltságról egyáltalán nem lehetett beszélni, mert a 15-20 gyerek és rajtuk kívül az az egy tucat vendég kicsit sem tűnt soknak a medence méretéhez képest. A gyerekek vidám kacaja sokat elárult arról, hogyan is érezték magukat a strandon. Bár nincs sok medence és a 6 éves kor alatt használható gyermekmedence teljesen üres volt az ott tartózkodásunk alatt, mégsem hallottunk senkit panaszkodni. Szemmel láthatóan bőven elég volt az egy medence a fürdőzőknek, bár talán egy csúszda elfért volna a gyerekeknek, akik így csak a medence partjáról ugrálhattak a vízbe.

A látottak után feltételezhető, hogy sokan tapasztalat nélkül alkothatnak véleményt, mert például a gyermekmedence a fákkal körülölelt területen igencsak vonzónak tűnt. 

A kicsiknek árnyékot is nyújtottak volna a növények, ha a szülők a kommentelés helyett elviszik, őket és nem üresen árválkodik a tiszta és mutatós pancsoló…

Fotó: S. K. / Genesis Médiacsoport