2022.10.01., szombat - Malvin
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Kerekasztalon az illegális szemetelés Bátonyterenyén

frisshirek.hu, 2022. június 27. - 10:05
Kerekasztalon az illegális szemetelés Bátonyterenyén
Térségünkben is problémát jelent az illegális hulladéklerakás a közterületen, a parkokban és az erdőkben. A friss hírek szerint ennek felszámolására indított kezdeményezést Bátonyterenye önkormányzata az „ÖKO-CARE” Szinergia egy tisztább jövőért!” elnevezésű programmal, amelyhez a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és több társszervezet is csatlakozott.

A bátonyterenyei Gyürky-Solymossy-kastély dísztermében a napokban megtartott egyeztető fórumon dr. Somssich Gabriella  megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy közös érdek a hulladék illegális elhelyezésével kapcsolatos problémák megoldása. 

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere arról beszélt, a város nagy hangsúlyt fektet a környezet tisztántartásának megőrzésére, és közös erővel minden eszközt bevetnek az illegális hulladéklerakók felszámolására.

Csík Csaba, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője hangsúlyozta, hogy továbbra is mindent megtesznek a hulladékgazdálkodás rendjét megsértő elkövetők felderítése és elfogása érdekében.

Az illegális szemétlerakás visszaszorítása és a környezetvédelem érdekében a tagok az elkövetkező időszakban további kerekasztal-beszélgetést szerveznek. A friss hírek szerint emellett civil szervezetek bevonásával igyekeznek tájékoztatni a lakosságot, hogyan tudnak legálisan megválni a hulladéktól.

Fotó: police.hu