2022.10.01., szombat - Malvin
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Fóliasátorban nevelgette a vadkendert a berceli drogos

frisshirek.hu, 2022. július 21. - 18:57
Fóliasátorban nevelgette a vadkendert a berceli drogos
A balassagyarmati rendőrök előállították azt 31 éves férfit, aki vadkendert termesztett és kábítószert készített Bercelen. A friss hírek szerint élettársával rendszeresen fogyasztották a házi készítésű drogot.
Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán arról tájékoztatott, hogy a balassagyarmati rendőrök egy berceli családi házban tartottak kutatást július 18-án, mivel felmerült a gyanúja, hogy az ott lakó 31 éves férfi kábítószert termeszt.
A nyomozók az ingatlan helyiségeiben hat nejlonzacskóban, bruttó 163,6 gramm, valamint több zárt befőttes üvegben, bruttó 1000 gramm súlyú zöld növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le.
A férfi egy másik ingatlant is használt Bercelen, ennek udvarán, egy fóliasátorban feltehetően vadkendert találtak meg és foglaltak le a rendőrök. Az épületből és mellékhelyiségeiből fémdobozokban tárolt növényi magvak, valamint a kábítószer használatához és termesztéséhez használatos őrlő, digitális mérleg, lámpa, öntöző- és világítóberendezés, hővédő fólia, tápoldat és egyéb eszközök kerültek elő.
– A gyanúsított élettársával rendszeresen fogyasztott az által termesztett kábítószerből – közölte Dankóné Nagy Éva.
Hozzátette: a rendőrök a 31 éves férfit és a 40 esztendős nőt elfogták és előállították a balassagyarmati kapitányságra. A nyomozók kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki a gyanúsítottakat, akik elismerték a bűncselekmény elkövetését.
A friss hírek szerint a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást az ügyben.
Fotó: police.hu