2022.10.01., szombat - Malvin
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Kórházba küldte ismerősét a balassagyarmati férfi, pedig az csak hazára kérte a fuvart

frisshirek.hu, 2022. augusztus 03. - 11:05
Kórházba küldte ismerősét a balassagyarmati férfi, pedig az csak hazára kérte a fuvart
Fél méteres vascsővel törte be ismerőse fejét egy negyvenes éveiben járó balassagyarmati férfi – két év felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat.

A Nógrád Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint az áldozat 2020 októberének egyik éjszakáján ittas állapotba került egy balassagyarmati szórakozóhelyen. Felkereste tehát az ismerősét, akivel külvárosi lakására szerette volna vitetni magát.

Bement a nyitott kapun, és kiabálni kezdett, mire az ott lakó férfi kiment hozzá. Összeszólalkoztak, majd dulakodni kezdtek. A házigazda a vita hevében egy közel fél méter hosszú vascsővel vágta fejbe az ittas látogatót.

A vérző fejű részeg végül gyalog indult haza, ám az őt már kereső felesége útközben megtalálta és kórházba vitte. Mint kiderült, az ütéstől koponyacsont-törést szenvedett, ami életveszélyes sérülésnek felel meg.

A Nógrád Megyei Főügyészség a házigazdával szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat. A negyvenes éveiben járó férfi 2 év – 5 esztendőre felfüggesztett – szabadságvesztésre számíthat és a közel 120 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Illusztrációs fotó: Pixabay