2022.09.30., péntek - Jeromos
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Több mint tízmilliárd forintból fejlesztik Nógrád megyét

frisshirek.hu, 2022. augusztus 08. - 19:15
Több mint tízmilliárd forintból fejlesztik Nógrád megyét
Nógrád megye településein javulnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások; a nyertes önkormányzatok több mint 10 milliárd forintot fordíthatnak a beruházásokra – közölte a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke hétfőn az MTI-vel.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) közleményében ismertette: Nógrád megyébe áprilisban érkeztek meg európai uniós fejlesztési források a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretéből.

A mostani csomagban 10,66 milliárd forint felhasználásáról döntöttek, az önkormányzatok két felhívásra adhattak be támogatási kérelmet – tette hozzá.

Az Élhető települések elnevezésű programban 95 támogatási kérelem részesült 8 milliárd 692 millió forint támogatásban. A pénzt vízgazdálkodásra, zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárforgalmi infrastruktúra fejlesztésére, önkormányzati tulajdonú épületek gazdaságélénkítő, közösségi célú átalakítására, kulturális és sportcélú közterületi beruházásokra, közlekedésbiztonságra, továbbá hulladéklerakók rekultivációjára és barnamezős területek kármentesítésére használhatják fel a nyertes önkormányzatok.

A Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című programban bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények épülhetnek és újulhatnak meg.

A konstrukcióban 15 nógrádi önkormányzat részesült vissza nem térítendő támogatásban, összesen egymilliárd 974 millió forint összegben – adta hírül közösségi oldalán az elnök, ahol forintra pontosan megtalálható, ki mennyit nyert pályázaton.

Fotó: Facebook/Skuczi Nándor oldala