2022.09.30., péntek - Jeromos
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Detonáció-sorozat a Krím-félszigeti orosz légibázis területén - videóval!

Fiát Gábor, 2022. augusztus 10. - 09:00
Detonáció-sorozat a Krím-félszigeti orosz légibázis területén - videóval!
Tegnap délután felrobbant egy lőszerraktár a Krím-félszigeten található Szaki légibázis területén. A moszkvai védelmi minisztérium közlése szerint a lőszerkészlet berobbanása okozta a detonációt. Kijev tagadja érintettségét. Az is elképzelhető, hogy partizánakció áll a történések hátterében.

A robbanás következtében egy ember veszítette életét, többen megsebesültek a stratégiai fontosságú katonai bázis körzetében. Szemtanúk elmondták, helyi idő szerint délután 3 óra 20 perckor legalább 12 robbanás rázta meg a félsziget nyugati partvidékén, Novofedorivka közelében található létesítményt. Az Ukrajna elleni orosz invázió kezdetén a légibázis területéről is indítottak rakétákat ukrán célpontok ellen.

A detonáció-sorozat az orosz-ukrán háború 167. napján történt. A közösségi médiafelületeken drámai amatőr felvételek kezdtek el terjedni, melyeken kisgyermekeikkel pánikszerűen menekülő, nyári szabadságukat a Krímben töltő emberek láthatóak, miközben sűrű szürke füst gomolyog mindenütt. A félsziget nyugati oldalán homokos tengerpart húzódik.

Kijev tagadja, hogy köze lenne a történtekhez

Ukrajna nem vállal felelősséget a krími orosz légibázison történtekért – jelentette ki Zelenszkij elnök tanácsadója. Mihajlo Podoljakot a Dozsd nevű online televíziós csatornán kérdezték a történtekről. Természetesen nincs szerepünk a történtekben – válaszolta Podoljak. Egyes feltételezések szerint partizánakció is állhatott a történések hátterében – írja France24.com.