2022.09.30., péntek - Jeromos
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Hóekével felszerelt gépszörnyekkel rodeóztak a közutasok

frisshirek.hu, 2022. augusztus 10. - 09:30
Hóekével felszerelt gépszörnyekkel rodeóztak a közutasok
Lezajlott múlt a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 Rodeo verseny országos döntője.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel pár napja egy kiépített akadálypályán – tájékoztatta portálunkat a társaság kommunikációs osztálya.

Idén a pápai Pintér Gergő bizonyult a legjobbnak, a salgótarjáni Pál Tibor második lett, az egri Liptay Ádám pedig harmadik. Így mindhárman kiérdemelték, hogy ők képviselhetik Magyarországot a visegrádi négyek között megrendezendő döntőn szeptember 13-án, a Hungaroringen.

A Magyar Közút mind a 19 megyében előselejtezőket tartott. Ezek győztesei, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője aztán a cég szigetszentmiklósi mérnökségén mérte össze tudását.

A rodeó lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán időre teljesítenek különböző ügyességi feladatokat. A hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

Magyarország lesz a nemzetközi döntő soros házigazdája, amit szeptember 13-án rendeznek meg Mogyoródon, a Hungaroringen.

A legutóbbi két versenyen első helyezést és további dobogós pozíciókat is hozott el magyar közutas.

Ismét lesz kikért és miért szurkolni. Reméljük, a hazai közutas rodeó első három helyezettje, azaz a pápai Pintér Gergő, a salgótarjáni Pál Tibor és az egri Liptay Ádám hű marad a dicső hagyományokhoz.