2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Levélben fordult a képviselő a polgármesterhez

frisshirek.hu, 2022. augusztus 10. - 13:08
Levélben fordult a képviselő a polgármesterhez
Czeglédy Csaba levélben kérte dr. Nemény András szombathelyi polgármestert, hogy nézzen utána a megyei fakivágásoknak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Néhány napja a frisshírek.hu is megírta, hogy megjelent a kormányrendelet, ami gyakorlatilag lehetővé teszi teljes erdő tarvágását, és újratelepítési kötelezettséget sem ír elő.

A témával kapcsolatban már több szakértő is felszólalt, hogy mennyire káros és haszontalan lépés az erdők kiirtása. Ezért írta levelét a képviselő is.

Tisztelettel, de egyben határozottan kérlek, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata  keresse meg a Szombathelyi Erdészeti Zrt. -t, hogy a Kormány a veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról szóló 287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendelete alapján terveznek-e fakivágást, tarvágást Szombathely közigazgatási területén, illetve a Szombathely környéki erdőkben – olvasható Czeglédy Csaba Facebook oldalán.

A feladat adott, a fejleményekről természetesen mis is beszámolunk majd Önöknek.

Fotó: Facebook/CzegledyCsaba