2022.10.01., szombat - Malvin
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Szardínia 15 ezer eurót fizet a házat vásárlóknak

frisshirek.hu, 2022. augusztus 10. - 08:00
Szardínia 15 ezer eurót fizet a házat vásárlóknak
Szardínia regionális önkormányzata örömmel látná, ha ott telepszik le, különösen, ha mindezt vidéken teszi. 45 millió eurós keretet különítettek el arra, hogy segítsék a családokat első lakásuk megvásárlásában vagy felújításában. Mindez egy új stratégiai terv része, amelynek célja a vidéki területek elnéptelenedésének visszafordítása és a gazdasági tevékenység fellendítése.

Az ingatlanvásárláshoz nyújtott állami támogatás vissza nem térítendő támogatásként jár a családnak, és elérheti a 15 ezer eurót is. Semmi esetre sem fedezheti a ház vagy a felújítás értékének több mint 50%-át, és nem haladhatja meg ezt az összeget - olvasható a themayor.eu oldalán.

A támogatást azoknak folyósítják, akik egy szardíniai kisvárosban regisztrálják lakóhelyüket, illetve azoknak, akik a házvásárlástól vagy a munkálatok befejezésétől számított 18 hónapon belül áthelyezik bejelentett lakhelyüket. Nem pályázhatnak a támogatásra azok, akiknek eredeti lakóhelyük már a sziget másik kisvárosában van.

Christian Solinas szardíniai elnök kifejtette, hogy az intézkedést azzal a céllal fogadták el, hogy a szigetet jobb élethellyé tegyék, és új lehetőségeket biztosítsanak a szardíniaknak.

„Megteremtettük a feltételeket annak, hogy a fiatalok döntsenek a maradás mellett. Így segítik azokat a családokat, akik odaköltöznek vagy a családalapítás mellett döntenek” – fogalmazott sajtóközleményében.

Ezen kívül más projektek is indítanak az elhagyott lakások megmentésére. Köztük van az 1 eurós házak pályázat is, amely Szardínián is meg kívánnak valósítani, ahogy azt más francia településeken is teszik. Az érintett szigeti önkormányzatok közé tartozik Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai és Bonnanaro.