2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Erdő Péter bíborostól kapta a pápai áldást Semjén Zsolt

frisshirek.hu, 2022. augusztus 11. - 08:00
Erdő Péter bíborostól kapta a pápai áldást Semjén Zsolt
Nem a KDNP elnöke fizetett azért. 60. születésnapjára Orbán Viktor is írt neki.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Őszentsége Ferenc pápa szívből adja Apostoli Áldását 60. születésnapja alkalmából Semjén Zsolt életére, családtagjaira és barátaira, kérve számukra a bőséges mennyei kegyelmek és vigasztalások ajándékát és a Boldogságos Szűz Mária állandó segítségét”.

Ezt a pápai áldást kapta 60. születésnapjára a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke. Semjén Zsolt a Blikknek azt mondta, a „kedves meglepetést” Erdő Péter bíborostól kapta. Erről fotót is megosztott Facebook-oldalán.

A 24.hu által szemlézett cikk szerint a politikus jelezte, az elmúlt években Ferenc pápa személyesen is többször áldásáról és imájáról biztosította, ami számára „megtartó erőt jelent”. A miniszterelnök-helyettes kapott egy könyvet is, száz barát köszöntésével, benne I. Bartholomaiosz konstantinápolyi patriarchától a magyar kormányfőig, Orbán Viktorig.

A Blikk emlékeztet rá, pápai áldást, jókívánságot pénzért bárki kérhet az Apostoli Alamizsna honlapján Ferenc pápától, akinek a jókívánsága bekeretezve áll Semjén Zsolt Karmelita kolostorban lévő irodájában.

Semjén Zsolt keddi Facebook-posztjában „kedves meglepetésként” írt arról, hogy születésnapja alkalmából áldásban részesítette Ferenc pápa. A Magyar Hang írta meg, hogy az oklevelet bárki bárkinek megrendelheti.

Akire kérik az áldást, az nem viselhet közhivatalt, nem lehet közszereplő. Az RTL Híradó megtudta, hogy a pápai áldást Erdő Péter bíboros olasz titkára hozta el Rómából. Arra nem válaszoltak, a Vatikánban tudtak-e arról, az ajándék egy politikusé lesz.

Fotó: Facebook/Semjén Zsolt oldala