2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Nem fogják kiirtani a Mecseket!

frisshirek.hu, 2022. augusztus 11. - 21:25
Nem fogják kiirtani a Mecseket!
Kisebb pánik tört ki a kormányrendelet miatt, amely felszabadította a fakitermelést. Most mindenki a fákat akarja megmenteni, de vajon tényleg kiirtják-e a hazai erdőket?

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Nem kell aggódni a Mecsekért, 100 éve folyamatosan növekszik, gyarapodik az erdő és meg is marad a következő száz évben nagyjából olyannak, mint amilyen most is, sőt ennél nagyobb is lehet” – fogalmazott Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt vezéigazgatója a pecsaktual.hu megkeresésére.

A Mecseken ma azért van erdő, mert az erdészek csináltak. Több száz évig tartott nekik, és a munka ma is tart, és a jövőben is fog – emelte ki a vezérigazgató. Ma már Magyarország látszólag nem áll rosszul: száz év alatt duplájára nőtt az erdőállomány: az 1920-as egymillió hektár helyett mostanra több mint 2 millió hektárt borít erdő.

Aggódni tehát most nem kell a Mecsekért a kormányrendelet miatt; de érdemes aggódni azért, hogy milyen lesz a klíma és annak hatása hosszabb távon az erdőre, és úgy egyébként a természeti környezetre – tette hozzá.