2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Állatorvosi körkép Kecskeméten

frisshirek.hu | 2022. augusztus 12. - 10:17
Állatorvosi körkép Kecskeméten
Kecskeméten évek óta visszatérő probléma, hogy nincs állatorvosi ügyelet. Korábban, a Halasi úton üzemelt állatorvosi kórház, de a bezárása óta minden gazdi vadássza az állatorvosokat baj esetén. Felkerestük a helyi önkormányzatot, valamint állattulajdonosokat, hova viszik kedvenceiket, ha orvosi ellátásra van szükségük.

Takács Valentina, Kecskemét Megyei Jogú Város kommunikációs vezetője az állatorvosi ügyelettel kapcsolatban elmondta, hogy az önkormányzatnak nincs ráhatása és forráslehetősége hétvégi állatorvosi ügyeleti rendszer bevezetésére. Évekkel ezelőtt állami fenntartású Állatkórház üzemelt a Halasi úton, amely sajnos megszűnt. A helyi szinten rendelő állatorvosok magánpraxisokat működtetnek, nem várhatják el az állattulajdonosok, hogy az önkormányzat finanszírozza a hétvégi ügyeleti díjat. Kecskeméten folyamatosan visszatérő probléma az állatorvosi ügyelet, nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a Petőfivárosban is van állatorvos, aki hétvégén is fogadja a beteg kiskedvenceket.

A gazditulajdonosok között eléggé megoszlanak a vélemények és tapasztalatok, hogy ki hova viszi kedvencét. Korábban a Dömötör Állatorvosi Rendelőben Dr. Mező Tiborhoz nagyon sokan vitték állataikat, de nyugdíjba vonulása után másik orvos, Dr. Kozmács Zsuzsa vette át a rendelőt. A doktornő éveken át dolgozott Dr. Mező Tibor mellett, és hozzá hasonlóan lelkiismeretesen látja el az állatokat. Az egyedüli probléma, hogy hétköznapokon 9-14-ig, szombaton 9-11 között tart nyitva a rendelő, ezért sokan kénytelenek másik állatorvoshoz fordulni, mert munkaidőben nem tudja megoldani a kisállat orvosi kezeltetését. A doktornő a rendelés végén sem zárja be a kis páciensek előtt az ajtót, így aki elviszi nyitvatartási időben a kisállatát, akkor is ellátja.

Kecskeméten a Március 15-e utcán található az Akadémia Állatorvosi Rendelő, ami a Széchenyi városi lakosságnak jelent könnyebbséget. A megkérdezetteknek nagyon "vegyes tapasztalataik vannak" az itt rendelő állatorvosokkal. Szintén megosztó személyiség Dr. Fáy József a Halasi úti rendelőben dolgozó állatorvos.

Sokan javasolták Kecskeméten a Budai utca 8. szám alatt az Ebszervizet, itt pedig Dr. Szombati István állatorvos rendel, akivel elégedettek a hozzáfordulók. A leglelkiismeretesebb állatorvosi csapatnak az Ebambulanciát tartják a helyiek.

A hétvégi ügyelet egy kényes kérdés, mert Kecskeméten a Petőfivárosban a Vet-Pet Állatorvosi Bt-nél is fogadják a beteg állatokat. Rajtuk kívül a Túri Állatkórházba is lehet vinni szombaton és vasárnap a Búzavirág utca 46. szám alá. Arra azonban számítani kell, hogy hétvégén mélyen a pénztárcába kell nyúlnia a gazdiknak.