2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Salgótarján: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Nem túl lelkes Szolnok önkormányzata a fákat öntöző civilek miatt

Lukácsi Katalin, 2022. augusztus 16. - 14:19
Nem túl lelkes Szolnok önkormányzata a fákat öntöző civilek miatt
A Szolnokot üzemeltető cég részletesen leírta, miként kell helyesen öntöznie az önkénteseknek a fákat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ma Facebook-oldalán egy felhívást tett közzé azon lelkes civilek számára, akik a tikkasztó aszályban hozzáláttak önkéntesen a város fáit öntözni. A köszönet után azonban máris hozzáteszik, hogy a segíteni akarás még bajt is okozhat, és részletesen leírták, miként kell öntözni a fákat ahhoz, hogy az valóban táplálja a szomjúhozó növényeket:

  • Öntözni lehetőleg reggeli vagy esti órákban öntözzenek.
  • A víz hőmérséklete lehetőleg a levegő hőmérsékletétől pár fokkal térjen csak el. Ásványvízzel ne öntözzünk, az mind a talajnak, mind a fának nagyobb mennyiségben kárt okoz!
  • Kérjük, hogy ártézi vízzel ne önözzék a fákat, annak magasabb hőmérséklete és magas ásványagyag tartalma miatt, mely szikesítő hatással bír a talajra, terméketlenné teszi azt.
  • Mindenki segítségét köszönjük!

A rekordszárazságú nyáron a Szolnoki Zölderő civil közössége szervezett már több ízben közösségi faöntözést. A legutóbbira augusztus 6-án került sor „fogj egy vödröt és tarts velünk” jelmondattal. Akkor húszan mintegy 150 vödröt mertek ki a Zagyvából - osztották meg -, hogy Szolnoki ikonikus fasorát, a hőségtől szenvedő cseresznyefákat megöntözzék. Várhatóan a jövőben lesz még ilyen alkalom, és minden bizonnyal figyelembe veszik majd a városüzemeltető cég kéréseit.

A kép forrása: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala