2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Rossz hír a bliccelőknek: nőnek a BKV pótdíjai

frisshirek.hu | 2022. augusztus 17. - 12:26
Rossz hír a bliccelőknek: nőnek a BKV pótdíjai
A pótdíjak nőnek ugyan szeptembertől, de a bérletek és jegyek árak nem változik.

Növekednek a pótdíjösszegek szeptember 1-jétől, ugyanakkor új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben – írja a hírklikk.hu az MTI alapján.

Azért, hogy ne érje meg bliccelni, a helyszíni pótdíj 8000-ről 12 ezer forintra emelkedik, a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezerről 25 ezer forintra, a 30 napon túl befizetett pótdíj pedig 32 ezerről 50 ezer forintra nő – írta meg közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Egy enyhítést is bevezetnek azért, ugyanis egy új kedvezményrendszer bevezetésével ősztől elengedik a pótdíjtartozása legalább felét annak, aki még a pótdíjazása napján érvényes bérletet vesz. Havi bérlet vásárlása esetén 6000, negyedévesnél 9000, éves bérlet esetében pedig 11 ezer forintot engednek el – áll a közleményben.

Jelenleg a főváros minden egyes megvásárolt jegyhez és bérlethez támogatást biztosít, például egy utas által megváltott havi bérletből származó bevételt több mint 20 ezer forint támogatással egészít ki – emelte ki a BKK. Ennek is köszönhető az, hogy a budapesti tömegközlekedési jegyek és bérletek ára csaknem tíz éve nem emelkedett.

Hiába az alacsonyan tartott árak, így is sok a bliccelők, akik évről évre milliárdos kárt okoznak a fővárosnak.

A kép forrása: a BKK Facebook-oldala