2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Áldásra várva

frisshirek.hu, 2022. augusztus 24. - 20:00
Áldásra várva
A köztársasági elnök csütörtöki látogatása alkalmából egy olyan ajándékkal készül, “amely megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket, miközben a Szentatya viseletének része is lehet”.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

"Holnap reggel indulok a Vatikánba Ferenc pápához" - posztolta a Facebook-oldalán Novák Katalin, aki ajándékkal is készül, mint kiderült bejegyzéséből.

"Ezúton is köszönöm Erdő Péter bíboros úrnak, hogy megáldotta"- írta a köztársasági elnök, aki azt is elárulta: a hímzett papi stólát dr. Illés Károlyné Botyánszky Anna, a Népművészet Mestere tervezte, és több hímző asszony közös munkája nyomán készült el.

"A stólában képletesen ott van Magyarország, hiszen a motívumok a legismertebb kalocsai, békési szűcs, nógrádi palóc, matyó, sióagárdi és az úgynevezett úri díszítés világát tükrözik". Az utolsó öltéseket maga készíti Novák Katalin, "Anna iránymutatása alapján. Köszönöm, hogy ezt a valóban szeretettel átszőtt ajándékot elkészítették, büszkén adom majd át holnap" - posztolta a köztársasági elnök.