2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Novák Katalin honvédségi csapatszállítóval utazott II. Ferenc pápához

frisshirek.hu, 2022. augusztus 27. - 19:00
Novák Katalin honvédségi csapatszállítóval utazott II. Ferenc pápához
A köztársasági elnököt csütörtökön magánaudiencián fogadta II. Ferenc pápa, szombaton kiderült, hogy a honvédségi csapatszállítógéppel utazott Rómába.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A köztársasági elnök a hivatalos Facebook-oldalán tettek közzé a látogatásról készült fotókat. Így láthattuk, hogy vele utazott férje is, aki Novák Katalin posztja szerint vele együtt részesült pápai áldásban.

Az egyik képekből kiderült, hogy Novák Katalin a Honvédség egyik Airbus A319-es típusú gépével repült Rómába. A Honvédségnek két ilyen repülőgépe van, amelyek megvásárlásakor azt állították, hogy alapvetően csapatszállításra, polgári személyek evakuálására és sebesültszállításra szerezték be. 

Az Orbán-kormány kezdetben visszafogottan kommunikált erről a két gépről, valamint a majdnem fél évvel később vásárolt két Dassault Falcon 7X típusú repülőgépről, és következetesen azt hangsúlyozták, hogy „nem kormánygépek." A Dassault Falcon 7X általában dúsgazdagok magánrepülőjeként ismert, a Magyar Honvédség eredetileg speciális szállítási, futár- és felderítési célokra  vásárolta.