2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Szegedre is ellátogat jövőre a pápa?

frisshirek.hu, 2022. augusztus 29. - 08:45
Szegedre is ellátogat jövőre a pápa?
Az ifjúság lehet az egyik központi lelkipásztori témája Ferenc pápa jövőre tervezett magyarországi látogatásának, amely több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt - nyilatkozta a bíborosi testület tanácskozására a Vatikánba érkezett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Novák Katalin csütörtöki hivatalos látogatásán hivatalos meghívólevelet adott át a pápának, aki megerősítette szándékát, hogy jövőre Magyarországra szeretne látogatni.

A pápa látogatását a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harminc éves alapítási évfordulójához akarták kötni, de közben keletkezett két másik is, Egerben és Szegeden. A fiatalokkal való találkozás azonban központi lelkipásztori témája lehet a pápai látogatásnak, mondta Erdő Péter.

Szeged azért is lehet ebből a szempontból ideális helyszín, mert itt működik ráadásul a Dóm téren a Gál Ferenc Egyetem Teológiai Kara.

Fotó: MTI