2023.01.27., péntek - Angelika
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Hasznosítják a jövő energiáját Salgótarjánban

frisshirek.hu, 2022. szeptember 11. - 11:27
Hasznosítják a jövő energiáját Salgótarjánban
A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház épületenergetikai fejlesztése megújuló energiahordozó felhasználásával valósult meg pár évvel ezelőtt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A megyei intézmény közel 217 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Környezet és Energia Operatív Program „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” elnevezésű pályázati konstrukció keretében.

A kivitelezés során összesen 300 kW teljesítményű napelemes rendszert telepítettek a helyszínen, amely közel 320 000 kWh villamosenergiát termel évente. Ez az energiamennyiség az épületek igényét nagymértékben kielégíti. A tetőszerkezeten lévő rendszer 1154 napelemet tartalmaz – olvasható a Szent Lázár Megyei Kórház Facebook-oldalán.

Fotó: Szent Lázár Megyei Kórház Facebook-oldala