2023.01.27., péntek - Angelika
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Unokázós csalókat fogtak a rendőrök Karancslapujtőn

frisshirek.hu, 2022. szeptember 16. - 07:27
Unokázós csalókat fogtak a rendőrök Karancslapujtőn
A Nógrád megyei nyomozók egy 24 éves rakamazi és egy 22 éves budapesti férfit vettek őrizetbe a napokban Karancslapujtő külterületén. A két elkövető egy idős asszonytól több mint kétmillió forintot csaltak ki.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy idős asszonyt az otthonában, vezetékes telefonon hívott fel ismeretlen személy szeptember 9-én a kora délutáni órákban, majd 14 millió forintot követelt azzal az indokkal, hogy fiát letartóztatták és a kiszabadítására pénzre van szükség – tájékoztatott a részletekről Király-Kollár Ramóna rendőrségi sajtóreferens. 

Hozzátette: a nő közölte a telefonálóval, hogy ennyi pénze nincs, aki ekkor arra kérte, hogy szedjen össze annyi készpénzt amennyit tud, majd pontosan meghatározta a sértettnek, hogy az összekészített összeget mibe pakolja és hova helyezze el. 

Az idős asszony a több mint kétmillió forintot egy szatyorba rakta és azt a telefonáló utasításainak megfelelően a kijelölt helyen letette. A két férfi személygépkocsival érkezett a csomagért, és azt magukkal vitték.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársainak összehangolt munkája eredményeként szeptember 13-án Karancslapujtő külterületén elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit. A rendőrök megtalálták a gyanúsítottak járművében a készpénzt, amit az autóval együtt lefoglaltak. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették a 24 éves rakamazi és a 22 éves budapesti lakost, emellett kezdeményezték a letartóztatásukat.

Fotó: police.hu