2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy Ákos szerint a volt híradós kizökken a végtelen magabiztossággal és cinizmussal játszott szerepéből

frisshirek.hu, 2022. szeptember 17. - 11:03
Hadházy Ákos szerint a volt híradós kizökken a végtelen magabiztossággal és cinizmussal játszott szerepéből
Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán reagált a pénteki 24.hu Németh Balázzsal, a M1 korábbi híradósával készült interjúra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Németh Balázs a 24.hu-nak adott hosszú interjút, amiben beszélt az M1 híradósaként eltöltött éveiről, szerkesztői szabadságról, a politikai véleménynyilvánítás határairól, és arról is szót ejtett, hogy a jövőben a Karmelita kolostorban, a miniszterelnök mellett szeretne dolgozni.
Az interjúban Németh az elhíresült Hadházy akcióról is beszélt. Ez volt az az eset, amikor a képviselő a parlamentben három táblát emelt a magasba. Az M1 hiradója pedig kizárólag a trágár szavakkal teleírt táblát mutatta meg a nézőknek, míg a másik kettőt: "Stop propaganda, stop korrupció", illetve "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott"  feliratú táblát nem mutatta be a nézőknek.
A híradós az újságírói kérdésre azt nyilatkozta: ez egy szerkesztői döntés volt, amibe neki nem volt beleszólása, de nem is szólt volna bele, mert nem az volt a munkája. 
Hadházy szerint ez volt az egyik olyan pillanat, amikor az interjú során Németh "kizökken a végtelen magabiztossággal és cinizmussal játszott szerepből".
A képviselő felidézi azt is, hogy Németh Balázs és felesége az elmúlt öt év alatt ötvenkét milliót, havonta átlagosan majdnem 900 ezret keresett az ún. "trafikmutyi" során megszerzett két boltjával. A volt híradós feleségével közös Dohánypapír BT-t pár hónappal a két trafik elnyerése előtt alapították, hogy aztán évtizedek óta ezzel foglalkozó trafikoktól és kisboltoktól vegyék el a megélhetésüket. A képvisleő megemlíti, hogy a valóságban ennél is többet kereshettek, ha nem csak a nyereséget veszik fel, hanem valamelyikük, vagy egy rokonuk papíron alkalmazott is.
"A fantasztikus üzleti siker lehetett az a referencia, ami miatt a bemondói székből áthelyezték őt a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatói székébe. Tud hazudni, feneket nyalni és cigit árulni, remek vezető lesz. Hiába, egy jó elvtárs mindenhol megállja a helyét. Igaz egy friss interjúban a propagandista elárulja, hogy igazán a drága miniszterelnök úr mellett szeretne dolgozni." - írja Hadházy.

fotó: Németh Balázs