2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy Ákos szerint a volt híradós kizökken a végtelen magabiztossággal és cinizmussal játszott szerepéből

frisshirek.hu | 2022. szeptember 17. - 11:03
Hadházy Ákos szerint a volt híradós kizökken a végtelen magabiztossággal és cinizmussal játszott szerepéből
Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán reagált a pénteki 24.hu Németh Balázzsal, a M1 korábbi híradósával készült interjúra.
Németh Balázs a 24.hu-nak adott hosszú interjút, amiben beszélt az M1 híradósaként eltöltött éveiről, szerkesztői szabadságról, a politikai véleménynyilvánítás határairól, és arról is szót ejtett, hogy a jövőben a Karmelita kolostorban, a miniszterelnök mellett szeretne dolgozni.
Az interjúban Németh az elhíresült Hadházy akcióról is beszélt. Ez volt az az eset, amikor a képviselő a parlamentben három táblát emelt a magasba. Az M1 hiradója pedig kizárólag a trágár szavakkal teleírt táblát mutatta meg a nézőknek, míg a másik kettőt: "Stop propaganda, stop korrupció", illetve "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott"  feliratú táblát nem mutatta be a nézőknek.
A híradós az újságírói kérdésre azt nyilatkozta: ez egy szerkesztői döntés volt, amibe neki nem volt beleszólása, de nem is szólt volna bele, mert nem az volt a munkája. 
Hadházy szerint ez volt az egyik olyan pillanat, amikor az interjú során Németh "kizökken a végtelen magabiztossággal és cinizmussal játszott szerepből".
A képviselő felidézi azt is, hogy Németh Balázs és felesége az elmúlt öt év alatt ötvenkét milliót, havonta átlagosan majdnem 900 ezret keresett az ún. "trafikmutyi" során megszerzett két boltjával. A volt híradós feleségével közös Dohánypapír BT-t pár hónappal a két trafik elnyerése előtt alapították, hogy aztán évtizedek óta ezzel foglalkozó trafikoktól és kisboltoktól vegyék el a megélhetésüket. A képvisleő megemlíti, hogy a valóságban ennél is többet kereshettek, ha nem csak a nyereséget veszik fel, hanem valamelyikük, vagy egy rokonuk papíron alkalmazott is.
"A fantasztikus üzleti siker lehetett az a referencia, ami miatt a bemondói székből áthelyezték őt a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatói székébe. Tud hazudni, feneket nyalni és cigit árulni, remek vezető lesz. Hiába, egy jó elvtárs mindenhol megállja a helyét. Igaz egy friss interjúban a propagandista elárulja, hogy igazán a drága miniszterelnök úr mellett szeretne dolgozni." - írja Hadházy.

fotó: Németh Balázs