2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Navracsics Tibor miniszter átül a KDNP frakciójába

frisshirek.hu, 2022. szeptember 22. - 09:17
Navracsics Tibor miniszter átül a KDNP frakciójába
Navracsics Tibor a jövőben nem a Fidesz színeiben tölti be miniszteri tisztségét, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőcsoportja egyhangú döntéssel fogadta soraiba.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Navracsics Tibor egykori miniszterelnök-helyettes hivatalosan is a KDNP tagja lett, miután a párt parlamenti frakciója megszavazta, hogy csatlakozhat – derül ki a területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter Facebook-bejegyzéséből.

A Telex júniusban írt arról, hogy Navracsics aktiválhatja a KDNP-s tagságát annak érdekében, hogy megpróbálja közelíteni egymáshoz az Európai Néppártot és az abból kilépett Fideszt.

A lap emlékeztetett: hosszú ide-oda üzengetés után a Fidesz tavaly hagyta ott a pártcsaládot, a KDNP viszont érdekes módon a tagja maradt, így például a kormánypárti politikus, Hölvényi György is ott maradt a EP-frakcióban.

Navracsics korábban, amikor még friss volt a Fidesz–Néppárt-szakítás, úgy fogalmazott, megfordult a fejében, hogy akár át is lépne a KDNP-be. Júniusban a politikus az ATV-nek azt mondta, neki 2003-tól kettős tagsága volt, Fidesz- és KDNP-tag is volt, és miután a Fidesz elhagyta az Néppártot, Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével megállapodtak, hogy

aktiválja a KDNP-tagságát, és ott dolgozik tovább politikusként.

Navracsics akkor azt is mondta: Orbán Viktor miniszterelnök, a nagyobbik kormánypárt vezetője tud arról, hogy ő azon dolgozik, hogy közelítse a Fideszt a Néppárthoz, és nem ellenzi.

Navracsics friss bejegyzéséből kiderül: a váltás most már hivatalos, a párt parlamenti frakciójának szavazása után a miniszter mostantól a KDNP színeiben folytatja a politizálást.

Navracsics nemrég a Válasz Online-nak adott interjúban többek között arról is beszélt, hogy hibának tartja a Fidesz kilépését az Európai Néppártból. A párt és a pártcsalád kapcsolata egyébként azóta se lett sokkal jobb, az orosz embargós vétók és a magyar kormány azokkal szemben megfogalmazott kritikái miatt most is kemény üzengetés megy a Néppártból a Fidesz felé.

Fotó: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában az Európai Bizottság döntéseiről 2022. szeptember 18-án. MTI/Lakatos Péter