2023.03.27., hétfő - Emánuel
Salgótarján: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Szentesen útlezárás, Szegeden sok program lesz az Autómentes Napon

Bottyán Róbert, 2022. szeptember 22. - 09:10
Szentesen útlezárás, Szegeden sok program lesz az Autómentes Napon
Van olyan település a megyében, ahol már voltak megmozdulások az Európai Mobilitási Hét részeként. Csütörtökön Szegeden, Szentesen, Kisteleken és Ruzsán készülnek programokkal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szegeden bringás reggelivel indul a Dóm téren. A Somogyi-könyvtár előtt a Rádió 88-as kapu alatt várják az arra tekerőket 7-9 óra között. 8 órakor ugyanitt bicikliverseny indul. A Dugonics téren a Kövér Béla Bábszínház óriásbáb-felvonulással kezd, majd Mihalik Edvin zöld város programért felelős tanácsnok megnyitja a rendezvényt (10 óra), fellép a Csiga Duó (10:15), a Péter&Pan gitárduó (11 óra), a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei (12:30), végül a verseny eredményhirdetése következik (13:30).

A helyszínen programokkal készül a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei Szervezete, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a MÁV, a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány, a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Közlekedési Társaság kiállítja a 873-as Solaris Trollino trolibuszát, valamint könyvvásár is lesz.

Szentesen szeptember 22-én 7-17 óra között a Klauzál utcát lezárják a Jövendő utcai kereszteződés és a Klauzál utcai rendelőhöz bevezető kereszteződés előttig. A lezárt részen 9-12 óra között a Nyolcszínvirág Óvoda sportvetélkedőjét rendezik.

Kisteleken szeptember 17-én családi napot tartottak, 19-én bringaverseny volt. Az autómentes napon bringás reggelivel kedveskednek az iskolába nem autóval érkezőknek és a város más pontjain is jutalmazzák a kerékpárral, gyalogosan közlekedőket.

Ruzsán csütörtök reggel 7 órától 8 óráig bringás reggelivel várnk mindenkit, aki két keréken érkezik a Fincsi terasz elé.

Csongrádon szombaton volt futóverseny Szentesre. Holnap 6-8 óra között bringás reggeli lesz a Kossuth téren.

A megye nagyobb városai közül Makón az önkormányzat nem szervezett külön programot az Európai Mobilitási Hét alkalmából, Hódmezővásárhelyen múlt hét vasárnap tartottak kerékpártúrát Mártélyra.

Fotó: a szegedi Dóm tér/Pixabay.