2023.01.27., péntek - Angelika
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Rendőrök hívták fel a diákok figyelmét a közlekedés szabályaira

frisshirek.hu, 2022. szeptember 24. - 08:55
Rendőrök hívták fel a diákok figyelmét a közlekedés szabályaira
A közlekedési balesetek megelőzése volt a célja azoknak az előadásoknak, amit a napokban tartottak rendőrök a balassagyarmati, a magyarnándori és a cserhátsurányi általános iskola diákjainak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vasúti átjárón történő biztonságos áthaladás szabályait is ismertette a napokban a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársa, Gemer Gabriella rendőr százados a Kiss Árpád Általános Iskola nyolcadik évfolyamosai részére szervezett foglalkozáson – olvasható a police.hu oldalán. 

Mint írták, a rendőrkapitányság épületében megtartott előadásában a rendőrnő kiemelte, hogy a gyermekek és a felnőttek a közlekedési szabályok betartásával tehetnek a legtöbbet a balesetek elkerüléséért.

A balesetmegelőzési szakember előadása során felhívta a gyermekek figyelmét a rájuk leselkedő őszi közlekedési veszélyhelyzetekre, a láthatósági eszközök fontosságára és azok helyes használatára. A rendőrkapitányságon tett látogatás keretében a diákok betekintést nyerhettek a rendőrök mindennapjaiba, megnézhették a szolgálati gépjárműveket és az egyenruhások felszereléseit.

A rendőrök a cserhátsurányi általános iskola diákjainak az „Iskola rendőre” program keretén belül a tanévkezdéssel kapcsolatosan adott balesetmegelőzési tanácsokat. A rendhagyó tanórákon a diákok a közlekedési ismereteken kívül a szakemberektől a láthatóságot elősegítő és az „Iskola rendőre” programmal kapcsolatos szóróanyagokat vehettek át.

Fotó: police.hu