2023.01.27., péntek - Angelika
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Tizennégy migránst fogtak a rendőrök Szécsénynél

frisshirek.hu, 2022. szeptember 24. - 09:15
Tizennégy migránst fogtak a rendőrök Szécsénynél
A szécsényi rendőrök megakadályozták, hogy a szír állampolgárságú férfi segítséget nyújtson a külföldieknek a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – szeptember 23-án 16 óra 55 perckor egy német honosságú kisbuszt vontak ellenőrzés alá Szécsény külterületén. A gépjármű a rendőri jelzésre megállt, azonban a sofőr és az utasok az intézkedés előtt a járműből kiszálltak és elszaladtak – tájékoztatott Király-Kollár Ramóna rendőrségi sajtóreferens. 

Az egyenruhások a Nógrádsipeki Polgárőrség elnökének segítségével, aki drónnal járult hozzá a sikeres elfogáshoz, rövid időn belül elfogták a gépkocsivezetőt és az utasokat.

A kisbuszt egy 37 éves szír állampolgárságú férfi vezette, aki 14 jogellenesen Magyarországon tartózkodó személynek kívánt segítséget nyújtani a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A külföldiek magukat szír és afgán állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az embercsempészt és a 14 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indít.

Fotó: police.hu