2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Idén nem lesz karácsonyi vásár Budapesten

frisshirek.hu, 2022. szeptember 27. - 14:30
Idén nem lesz karácsonyi vásár Budapesten
Idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére – nyilatkozta Faix Csaba, a Budapest Brand vezetője az ATV-nek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vásárt a tavaly megrendező fővárosi nonprofit cég, a Budapest Brand időben kezdett megbeszéléseket a Belvárossal, de az egyeztetések nem vezettek eredményre - írta meg az atv.hu. Ennek egyik oka lehet, hogy a cég csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár megrendezését bevállalni. 

Még nyáron, a döntés megszületése után azt nyilatkozta Faix Csaba, a karácsonyi vásár jövőja független attól, hogy államosítják-e a Vörösmarty teret, a főváros nonprofit cége továbbra is megrendezné a karácsonyi vásárt. 

A fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat folyamatosan támadta a teret, véleményük szerint kosz és mocsok van a Vörosmarty téren, a Podmaniczky téren és a Széchenyi téren, ezért lenne jó ötlet szerintük a területek elvétele a fővárostól. Az állam végül elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát.

Az eddig húsz évet is megrendezett cég megkeresésre szeptember elejéig nem kapott választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére. Hogy a kerület időben megszervezi-e a vásárt, vagy idő hiányában lemondja, arról tájékoztatni fogjuk önöket. 

Faix Csaba kiemeli, hogy nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a Főváros nonprofit cége a vásárt, melynek megvalósítása eddig több mint 100 millió forintba kerül.

A fotó csak illusztráció