2022.11.27., vasárnap - Virgil
Salgótarján: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten - más szervezővel

frisshirek.hu, 2022. szeptember 30. - 23:00
Mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten - más szervezővel
Elvi hozzájárulását adta Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután nem sikerült megállapodásra jutnia a Budapest Branddel - közölte az önkormányzat sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

Idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére - írta meg lapunk, a frisshirek.hu is. Belváros önkormányzata úgy tűnik, nem találta elég jónak a húsz éve rendező céget, aki bár két évre szeretett volna aláírni, de mégiscsak hosszú, eleddig úgy tűnt, polgármesterektől mentes kapcsolata volt a fővárossal. De ez megdőlt, hiszen az V. kerületi önkormányzat közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy bár korrekt tárgyalásokat folytattak a fővárosi céggel, ugyanakkor a Budapest Brand - a saját szempontjából érthető okokból - csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni. Belváros önkormányzata a Vörösmarty tér üzemeltetéséért, valamint az itt élőkért vállalt felelősségére tekintettel olyan együttműködést szeretett volna kialakítani, amely a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon - írták, indokolva azt, hogy miért nem a fővárosi cég kapta meg a szervezéshez az elvi hozzájárulást.

Ezúttal a kétszeresen Európa legjobbjának választott Advent Bazilika esemény szervezői kaptak elvi hozzájárulást az idei Vörösmarty téri vásár szervezésére.

Mint írták, Belváros önkormányzata bízik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár a lakossági igényeket szolgáló, az ünnep fényét és hagyományos értékeit emelő, színvonalas, a Belvároshoz, a belvárosiakhoz méltó megvalósításában. A Vörösmarty tér hasznosításából származó bevételeket pedig az V. kerület - a korábbi fővárosi gyakorlattal ellentétben -, teljes egészében a közterületek fenntartására kívánja fordítani.