2022.11.26., szombat - Virág
Salgótarján: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Novák Katalin: az orosz agresszornak okozzanak nehézségeket a szankciók!

frisshirek.hu, 2022. szeptember 30. - 15:30
Novák Katalin: az orosz agresszornak okozzanak nehézségeket a szankciók!
– Olyan uniós gazdasági szankciókra van szükség, amelyek az orosz agresszornak okoznak súlyos gazdasági nehézségeket, nem az európai embereknek és gazdaságnak – mondta el pénteken Pozsonyban a Zuzana Caputová szlovák államfővel folytatott négyszemközti, majd plenáris megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón Novák Katalin köztársasági elnök.
Álláspontunk az első perctől határozott: elítéljük Oroszország agresszióját, Ukrajna elleni támadását és kiállunk Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett

– hangsúlyozta a magyar államfő az MTI tudósítása szerint.

Mint hozzáfűzte, az Oroszországgal szembeni szankciók terén eddig sikerült elfogadható kompromisszumokat elérni, például az olajembargó alól mind Szlovákia, mind Magyarország kivételt élvezhet.

Szükséges azonban áttekinteni az eddigi és a tervezett szankciók hatásait 

– közölte Novák Katalin.

Hozzátette: olyan szankciós csomagok támogatását fogja javasolni Eduard Heger szlovák miniszterelnöknek is, amelyek az orosz agresszornak okoznak súlyos gazdasági nehézségeket, nem az európai embereknek és gazdaságnak.

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Zuzana Caputová szlovák elnök (j) közös sajtótájékoztatót tart a pozsonyi elnöki palotában 2022. szeptember 30-án. MTI/Bruzák Noémi