2023.12.04., hétfő - Barbara, Borbála
Salgótarján: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Tüzet nyitottak egymásra a migránsok a magyar határnál

frisshirek.hu | 2022. szeptember 30. - 20:30
Tüzet nyitottak egymásra a migránsok a magyar határnál
Migránsok ismét tüzet nyitottak egymásra pénteken a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Az MTI arról számolt be, hogy a szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint

afgán embercsempészek nyitottak tüzet, nem hivatalos információk szerint egy sebesültje van az incidensnek.

A makkhetesi városrészbe több egységgel vonultak ki a rendőrök.

Egy részük a határ felé vette az irányt, míg a többiek a városban összegyűlt, az erdőből kimenekülő mintegy 150 főből álló migránscsoportot biztosították, és szállítottak el a helyszínről, vélhetően az egyik közeli befogadóközpontba

– tudósított a Pannon RTV.

Ez nem az első eset, hogy fegyverrel támadtak egymásra az illegális bevándorlók. Július elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Ezt követően a rendőrség 85 embert vett őrizetbe.

Az MTI beszámolója szerint a szerb-magyar határ közelében egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később ismét elérik a magyar határt.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán arról beszélt:

ezeket az összetűzéseket konkurens bandák folytatják egymással azért, hogy az adott térségben az embercsempészésből származó üzleti hasznot hogyan lehet learatni.

Hozzátette: ebből is látszik, hogy semmi köze nincs az érkezőknek a menekültekhez, hiszen szervezett bűnözés segítségével nagyon jelentős pénzeket megfizetve, jogellenesen, az Európai Unió és Magyarország szabályait semmibe véve próbálnak átjutni.

Illusztrációs fotó: honvedelem.hu