2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Hét kérdésben konzultál velünk majd a kormány

Lukácsi Katalin | 2022. október 03. - 12:08
Hét kérdésben konzultál velünk majd a kormány
Az már tudott volt, hogy az Európai Unió által bevezetett és a magyar kormány által is megszavazott szankciókról írja meg a konzultációs kérdéssort a kormány. Egy kérdést most el is árult a hétből Dömötör Csaba.

Megjelent egy kérdés a kormány Facebook-oldalán hamarosan postaládáinkba landoló nemzeti konzultációból. A kérdőíveken hét kérdésben várja a visszajelzést a kormány a Európai Unió által bevezetett szankciós politika témakörében, ahogy arról mi is hírt adtunk. Egy ezek közül mindenképpen a még életbe nem léptetett gázszankcióról fog szólni, ahogy arról Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese videójában beszélt.

Az egyperces rövid videóban a politikus a kormány narratíváját mondta fel, amely szerint mintha az energiaárak rendkívüli emelkedéséről csak az EU által bevezetett és a magyar kormány által is megszavazott szankciók tehetnének. Dömötör szerint még a háború kitörésekor egyetértés volt abban, hogy az Uniós büntetőintézkedéseket nem fog bevezetni az energetikai piacon, ezzel szemben "Brüsszel felülírta" ezt a politikát.

Sokkal nagyobb ez az áremelkedés, mint amit a háború kirobbanása után tapasztaltunk. Az európai életre gyakorolt követkemények súlyosak

– mondta Dömötör Csaba, majd hozzátette, hogy a kormány álláspontja az, hogy mielőbbi irányváltás kell.

Ha sokan kiállunk ezen vélemény mellett, akkor el is tudjuk érni

- buzdította a videó végén a konzultáció kitöltésére a polgárokat a miniszterhelyettes.

A kiemelt kép illusztráció a 2020-as nemzeti konzultációról.