2024.02.25., vasárnap - Géza
Salgótarján: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Kölcsönösen értékelték a mentőmunkát és a helyreállítást

frisshirek.hu | 2022. október 06. - 07:22
Kölcsönösen értékelték a mentőmunkát és a helyreállítást
Politikai nézetkülönbségeiket félretéve közösen értékelte a mentőmunkát és a helyreállítást Floridában hurrikánban Joe Biden elnök és Ron DeSantis kormányzó.

Az MTI tudósítása szerint a demokrata elnök és a republikánus kormányzó közösen állt a sajtó nyilvánossága elé.

Joe Biden elismeréssel nyilatkozott arról a munkáról, amit a kormányzó végzett a katasztrófa kezelésében, a kormányzó pedig megköszönte a szövetségi segítségét, és az együttműködést a kormányzat különböző szintjein.

Ezzel egy időben az elnök 60 napra hosszabbította meg a szövetségi vészhelyzeti támogatás időtartamát, ami alatt a központi költségvetés helyt áll a romok eltakarításának és a helyreállításnak a költségeiért.

Florida hurrikánban megsérült településein folytatódott a romok eltakarítása, az infrastruktúra helyreállítása, és az áldozatok utáni kutatás.

Szerdán 100 fölé emelkedett az Ian-hurrikán halálos áldozatainak száma Floridában.

A szerdai adatok szerint az államban még mindig

csaknem 300 ezer háztartásban nem volt állam, egy héttel a katasztrófát követően.

Amint arról portálunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, előzetesen is minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánjára készültek Floridában. Ian nem is cáfolt rá a várakozásokra: az állam történetének leghalálosabb viharává vált. Ám másutt is pusztított, és áldozatainak száma folyamatosan emelkedett.

Fotó: Az Ian hurrikán pusztításának nyomai a Florida állambeli Fort Myers településen. MTI/AP/Gerald Herbert