2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Salgótarján: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Kölcsönösen értékelték a mentőmunkát és a helyreállítást

frisshirek.hu, 2022. október 06. - 07:22
Kölcsönösen értékelték a mentőmunkát és a helyreállítást
Politikai nézetkülönbségeiket félretéve közösen értékelte a mentőmunkát és a helyreállítást Floridában hurrikánban Joe Biden elnök és Ron DeSantis kormányzó.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI tudósítása szerint a demokrata elnök és a republikánus kormányzó közösen állt a sajtó nyilvánossága elé.

Joe Biden elismeréssel nyilatkozott arról a munkáról, amit a kormányzó végzett a katasztrófa kezelésében, a kormányzó pedig megköszönte a szövetségi segítségét, és az együttműködést a kormányzat különböző szintjein.

Ezzel egy időben az elnök 60 napra hosszabbította meg a szövetségi vészhelyzeti támogatás időtartamát, ami alatt a központi költségvetés helyt áll a romok eltakarításának és a helyreállításnak a költségeiért.

Florida hurrikánban megsérült településein folytatódott a romok eltakarítása, az infrastruktúra helyreállítása, és az áldozatok utáni kutatás.

Szerdán 100 fölé emelkedett az Ian-hurrikán halálos áldozatainak száma Floridában.

A szerdai adatok szerint az államban még mindig

csaknem 300 ezer háztartásban nem volt állam, egy héttel a katasztrófát követően.

Amint arról portálunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, előzetesen is minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánjára készültek Floridában. Ian nem is cáfolt rá a várakozásokra: az állam történetének leghalálosabb viharává vált. Ám másutt is pusztított, és áldozatainak száma folyamatosan emelkedett.

Fotó: Az Ian hurrikán pusztításának nyomai a Florida állambeli Fort Myers településen. MTI/AP/Gerald Herbert