2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

A fedélzeti kamerafelvétel a bizonyíték

frisshirek.hu | 2022. október 13. - 17:03
A fedélzeti kamerafelvétel a bizonyíték
A balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

A Budapesti Autósok Közössége október 5-én osztott meg egy fedélzeti kamerás felvételt honlapján. A videón egy október 4-én rögzített hajmeresztő előzés látható, amely a 710-es számú úton történt.

A rendőrség a felvétel kapcsán eljárást indított, hivatalosan bekérte az eredeti felvételeket, majd néhány napon belül beazonosította a cselekmény sértettjeit és elkövetőjét.

A vizsgálat szerint egy 29 éves férfi személyautójával az M7 autópálya irányából közlekedett a 710-es számú főúton, ahol irányjelző használata nélkül áttért a szemben lévő forgalmi sávba azért, hogy az előtte haladó tehergépkocsit megelőzze. Az erdőtelki fiatalember manőverét úgy hajtotta végre, hogy közben vele szemben két gépkocsi is közlekedett. A frontális ütközés elkerülése érdekében a szemből, egymás mögött érkező két sofőr erőteljesen fékezett, valamint hirtelen kormánymozdulattal az útpadkára húzódtak. Az első gépkocsit egy 65 éves hölgy vezette, aki kihallgatásán elmondta, hogy amikor az útpadkára hajtott, akkor az autója megcsúszott és kis időre elvesztette uralmát a járműve felett, annyira megijedt. 

A 29 éves férfi a szabálytalan előzés végrehajtásával a vele szemben közlekedő autósok életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A fiatalember gyanúsítotti kihallgatásán cselekményét elismerte és megbánta.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon folyik ellene a büntetőeljárás közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - írja a rendőrség.

Fotó a videóból másolva.