2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Péntektől postázzák a nemzeti konzultációs kérdőíveket

frisshirek.hu | 2022. október 13. - 19:30
Péntektől postázzák a nemzeti konzultációs kérdőíveket
Holnap kezdődik a nemzeti konzultációs kérdőívek a postázása, és ezzel egyidejűleg a kérdéssor is ismert lesz.

Gulyás Gergely ma 13 órától a kormányinfón ismertette a tegnapi kormányülésen született döntéseket, többek között arról is szó volt, hogy mikor kezdik el postázni a nemzeti konzultációs kérdőíveket.

Eddig mint egy teleregény, úgy tudtuk meg a kérdéseket, és ebben is csak kettőig jutottunk, így izgalmas lesz a boríték kibontása mindenki számára.

Mi is volt a második kérdés?

Tehát egy olyan kérdésről van szó, ami alapvetően meghatározza a magyar gazdaság működését és a családok biztonságát

– emelte ki a kormány konzultációt népszerűsítő videójában Steiner Attila, miért is tartják fontosnak, hogy minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultációban.

Az első kérdést pedig Dömötör Csaba árulta el.

Az egyperces rövid videóban a politikus a kormány narratíváját mondta fel, amely szerint mintha az energiaárak rendkívüli emelkedéséről csak az EU által bevezetett és a magyar kormány által is megszavazott szankciók tehetnének. Dömötör szerint még a háború kitörésekor egyetértés volt abban, hogy az Uniós büntetőintézkedéseket nem fog bevezetni az energetikai piacon, ezzel szemben "Brüsszel felülírta" ezt a politikát.

Sokkal nagyobb ez az áremelkedés, mint amit a háború kirobbanása után tapasztaltunk. Az európai életre gyakorolt követkemények súlyosak

– mondta Dömötör Csaba, majd hozzátette, hogy a kormány álláspontja az, hogy mielőbbi irányváltás kell.