2024.04.16., kedd - Csongor
Salgótarján: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Orbán méltóságteljes ünnepi beszédéhez a fél várost lezárják, sőt még az államhatárt is védik

Kovács Tamara | 2022. október 21. - 21:45
Orbán méltóságteljes ünnepi beszédéhez a fél várost lezárják, sőt még az államhatárt is védik
Esély sincs közel kerülni Orbánhoz. A rendőrség még az államhatárokat is levédi. „Az ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények – ezen belül különösen a bűncselekmények - elkövetésének megelőzése, felderítése, megszakítása, a közrend, a közbiztonság és az államhatár rendjének védelme” – áll a police.hu oldalán.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §.-a, valamint a rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. (XI. 22.) BM rendelet 26.§-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. október 22-én 00 órától október 23-án 24 óráig a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság teljes közigazgatási területére.

Az „államhatár védelmében” ellenőriznek

Az ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények – ezen belül különösen a bűncselekmények - elkövetésének megelőzése, felderítése, megszakítása, a közrend, a közbiztonság és az államhatár rendjének védelme

-írta a police.hu.

A rendőrség Zalaegerszeg más pontjain is forgalomkorlátozást tart: 16 óra 40 perctől 18 óra 15 percig lezárják az Ady Endre utcát a Göcseji út és a Vörösmarty Mihály utca között, valamint a Botfy Lajos utcát. 

A városhoz legközelebb eső, körmendi határszakasz 30 kilométerre található -emlékeztetett rá a Nyugat.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy az október 23-i rendezvények miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

  • Keszthelyen, 2022. október 22-én 19 órától 20 óráig a rendőrök lezárják a Széchenyi utcát, valamint 2022. október 23-án 9 óra 15 perctől 10 óra 45 percig a Széchenyi utcát és a Fő teret.
  • Zalaegerszegen, 2022. október 23-án 16 óra 40 perctől 18 óra 15 percig a rendőrök lezárják az Ady Endre utcát a Göcseji út és a Vörösmarty Mihály utca között, valamint a Botfy Lajos utcát.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!-írta a police.hu

A Magyar Hang egy helyben élőtől úgy értesült, a zárt zónában már csütörtökön nagy volt a sürgés-forgás: 

átfestették az összes villanyoszlopot, mára pedig kikerültek a forgalomelterelő táblák is.

Az önkormányzat lezárja a fél várost a miniszterelnök érkezésére, fokozott rendőri ellenőrzés várható, még az államhatárokon is