2023.01.27., péntek - Angelika
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Már pénteken elkezdődnek a megemlékezések Nógrád megyében

frisshirek.hu, 2022. október 22. - 16:15
Már pénteken elkezdődnek a megemlékezések Nógrád megyében
Az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó megemlékezése már ma elkezdődnek Nógrád megyében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bátonyterenyén pénteken 10 órakor kezdődik az ünnepség a Fáy András középiskolában. Rétságon is ma emlékeznek a hősökre 18 órától, majd fáklyás felvonulás indul a művelődési központtól a Mindszenty-Pallavicini szoborhoz.

Salgótarjánban október 23-án, vasárnap 8 óra 30 perckor kezdődik az ünnepi megemlékezés és koszorúzási ünnepség a Megyeházán. A helyszínen beszédet mond Bodó Mónika, a POFOSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke„ Fekete Zsolt, a város polgármestere és Skuczi Nándor, a Nógrád Megye Önkormányzata közgyűlésének az elnöke. Az emlékfutás 9 óra 15 perckor veszi kezdetét a Rákóczi úton.

Balassagyarmaton 14 órakor ünnepi képviselő-testületi ülés veszi kezdetét a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, amelynek keretében átadják a Balassagyarmat Város 2022. évi szakmai díjait és a Balassagyarmat jó tanulója, jó sportolója elismeréseket. 16 órakor kezdődik a Civitas Fortissima téren egy utcaszínházi előadás, amit majd az ünnepi megemlékezés és koszorúzás követ. Az eseményen Csach Gábor, a város polgármestere mond beszédet.

Pásztón szintén vasárnap tartják a megemlékezést, ami 16 órakor kezdődik az 1956-os emlékműnél, amit rétsághoz hasonlóan egy fáklyás felvonulás követ majd a csillagtéri emlékkőhöz.

Szécsényben vasárnap 16 óra 30 perckor veszi kezdetét a megemlékezés a városháza falánál lévő emléktáblánál, majd a művelődési központban átadják a Köz Szolgálatáért díjat.

Fotó: illusztráció, pixabay