2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Bár a kormány megígérte, mégsem kapnak extra támogatást az árammal fűtők

frisshirek.hu | 2022. október 25. - 11:25
Bár a kormány megígérte, mégsem kapnak extra támogatást az árammal fűtők
Hiába ígérték meg a nyáron, most, a fűtési szezon közeledtével mégsem kapnak extra villanykvótát azok, akik nem használnak gázt a fűtéshez és a meleg vízhez.

Az RTL hétfő esti híradójából kiderült: hiába ígérték meg a nyáron, mégsem nem kapnak kedvezményes villanykvótát azok a háztartások, amelyek nem használnak gázt, hanem a fűtést és a meleg vizet is villannyal oldják meg.

Vagyis hiába használ valaki kizárólag villanyt, ugyanúgy 210 kilowattóra lesz a havi kvótája, mint azoknak, akik gázzal fűtenek.

A televíziónak egy egyedül élő pécsi nyugdíjas nyilatkozott, aki elmondta: gázt nem használ, csak áramot, amiért mostantól az eddigi átalány másfélszeresét kell fizetnie a nyugdíjából. Kénytelen volt újra elmenni dolgozni azért, hogy ki tudja fizetni a rezsiszámlát.

A 24.hu szemléjében arra emlékeztetett, hogy

Július közepén még Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ígért plusztámogatást azoknak, akik jellemzően árammal fűtenek és csak nagyon kevés gázt használnak.

Pillanatnyilag ennyire vagyunk képesek

– idézte az RTL Híradó Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavait, aki azt is hozzátette:

Ahhoz képest, hogy nem Magyarország Európa leggazdagabb állama, kiemelkedően mi adjunk a legnagyobb rezsitámogatást.

Az RTL ugyanakkor megszólaltatott Nyugat-Európában élő, magyar családokat, akik komoly állami támogatásról számoltak be.

Egy Bajorországban, Vilshofenben élő, négyfős család azt mondta a televíziónak:

a múlt hónapban fejenként 300 eurónyi, tehát összesen 1200 eurónyi, mai banki középárfolyamon számolva közel 500 ezer forintos rezsitámogatás kaptak a német államtól.

Egy Angliában élő fiatalember azt mondta a Híradónak: októbertől havonta 66 fontot, közel 32 ezer forint támogatás ad az állam minden egyes háztartásnak az országban – idézi a Forbes.hu.

Illusztrációs fotó: Pixabay