2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Hangot akartak adni a véleményüknek, az igazgató megfenyegette őket

frisshirek.hu, 2022. október 25. - 20:22
Hangot akartak adni a véleményüknek, az igazgató megfenyegette őket
Az Egerinfo.hu egymástól független forrásokból úgy értesült, hogy az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban szerdán a Diákönkormányzat arra készült, hogy egy performansz keretében álljon ki az elmúlt hetekben országos megmozdulássá vált, az oktatás javítása érdekében született mozgalom mellett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Még a múlt héten került ki egy videó a YouTube videómegosztóra, ahol szintén a Gárdonyiban tanító pedagógusok egy videóban üzentek olvasható az Egerinfo.hu oldalán.

Értesüléseik szerint tegnap az iskola igazgatója behívta a szerdai esemény szervezőit, és állítólag megtiltotta nekik, hogy bármilyen módon is kifejezzék véleményüket ebben a kérdésben. A felhívás megjelent a közösségi médiában is, többek között a gimnázium diákönkormányzatának az Instagram-történetében, amely azóta már nem elérhető.

Az Egerinfo.hu-hoz eljutott felhívás szerint a DÖK vezetése arra kérte a többi diákot, hogy szerdán „fekete pólós napot” tartsanak, a nagyszünetben pedig a díszudvaron énekelték volna el a Pál utcai fiúk musical „Mi vagyunk a grund” című dalát, amely a tiltakozások egyik szimbólumává vált.

A tiltakozás nem újkeletű. Még a múlt héten került ki egy videó a YouTube videómegosztóra, ahol szintén a Gárdonyiban tanító pedagógusok egy videóban üzentek, méghozzá egy Gárdonyi-idézettel, miközben a videó zenei aláfestésére szintén a Pál utcai fiúk említett betétdalát használták. Az Egerinfo.hu úgy tudja, a tegnapi nap folyamán őket is berendelték, és egyértelművé tették, hogy ha folytatják ezt, akkor az állásukkal játszanak. A gimnázium fenntartója a katolikus egyház olvasható a hírpotálon.

A téma rendkívül aktuális, ugyanis a napokban Budapesten 80 ezren vettek részt az oktatásért életre hívott civil tüntetésen. Budapest mellett több vidéki városban is voltak megmozdulások, így Egerben is, ahol 7-800 résztvevő gyűlt össze, hogy tiltakozzon a kormányzat oktatáspolitikája ellen. Az eseményt civilek hirdették, politikai pártok nem vettek részt a szervezésben.

Az Egerinfo.hu eküldte a kérdéseit mind az iskola vezetésének, mind a fenntartó egyház részére, hogy megtudják, mi áll az információk hátterében.

Fotó: Facebook/ Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium oldala