2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Ferenc pápa: a papok és az apácák is néznek pornót

frisshirek.hu, 2022. október 27. - 10:55
Ferenc pápa: a papok és az apácák is néznek pornót
Ferenc pápa elismerte, hogy a papok és az apácák is beleesnek az online pornónézés bűnébe.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ferenc pápa a digitális pornó „ördögére” figyelmeztette a szeminaristákat egy hétfői római találkozón, miközben elismerte azt is, hogy

a papok és az apácák is beleesnek az online pornónézés bűnébe.

A hvg.hu beszámolója szerint a pápa akkor tért ki a témára, amikor arról kérdezték, hogy a közösségi médiával felnőtt fiatal papok generációja miként használhatja ezeket az eszközöket a kereszténység örömének a megosztására.

Az eseményen elhangzó beszélgetés leiratát szerdán tette közzé a Vatikán. Ebből kiderül, hogy

a pápa nem kérte ugyan a jelenlevőket, hogy emeljék fel a kezüket, ha volt ilyen irányú tapasztalatuk, de feltételezte, hogy talán mindegyiküknek volt már ilyen élménye vagy kísértése.
Ez egy olyan bűn, amelyet nagyon sok ember elkövet. Sok laikus férfi és sok laikus nő, de papok és apácák is. Az ördög onnan lép be

– mondta az egyházfő, arra kérve a hallgatókat, hogy figyeljenek oda erre.

Amint azt a lap megírta, a 85 éves pápa arról is beszélt, hogy

bár 64,3 millió követője van a Twitteren, ő maga nem használja a közösségi oldalakat, mert, mint mondta, „túl későn érkezett”. A csatornái kezelésére egy külön csapat áll rendelkezésre.

A Guardian beszámolója meg is jegyzi, hogy

ennek néha voltak kínos következményei.

2020 végén például a Vatikánnak magyarázkodnia kellett, miután Ferenc pápa hivatalos Instagram-oldala lájkolta egy brazil modell, Natalia Garibotto egyik fotóját. A közösségi média már csak ilyen: Garibotto menedzserei aztán ki is használták a bakit, és egy újraposztolással jelezték, hogy a modell megkapta a pápa hivatalos áldását.

Fotó: Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2022. október 26-án. MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci