2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Már Budapestről is érdeklődnek a tóparti halloweenről

frisshirek.hu, 2022. október 27. - 07:15
Már Budapestről is érdeklődnek a tóparti halloweenről
A legbátrabbak még a pókhálós hordóba is benyúlnak majd! Számtalan programelemmel bővül idén a már hagyománynak számító Mályi halloweeni séta, amit idén negyedszer rendeznek meg. A szombati eseményről Királyháziné Marsovszki Erika beszélt portálunknak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egyre nő a résztvevők létszáma annak az eseménynek, amit négy évvel ezelőtt indított útjára a szervezőnő. 

Akkor még csak huszonhat fővel találkoztunk egy családi ház előtti padon. Azóta tavaly már több mint háromszázan csatlakoztak hozzánk, hogy a sötétben sétáljunk egyet a ködös tóparton. A gyerekek nagyon szeretik a hangulatát, ezért sok programmal rájuk fókuszálunk.

Lesznek memóriajátékok, egy ütött-kopott boroshordó, ami pókhálóval lesz lefedve, s aki leküzdi félelmét, és bele mer nyúlni, az ajándékot kap, mint ahogy a séta során is megajándékozzuk a kicsiket csokoládéval, ugyanis különböző pontokon boszorkányoktól lehet kivarázsolni a finomságokat a „Csokit vagy csalunk!” felkiáltással – magyarázta Királyháziné Marsovszki Erika, aki hozzátette, idén sem tettek le a tóparti sétáról, hiába egyre több helyen kerítették el a területeket.

– Egyre több vállalkozó támogatja a kezdeményezést, így a jelmezversenyen, amit másodszor rendezünk meg, egyre nagyobb és szebb ajándékok várnak a győztesekre. Idén pedig vándorkupát is létrehozunk, ami a legeslegjobb jelmezért jár majd – mondta.
A Boszorkányok nyitòtáncát követően a Sanderson nővér táncolnak, akikkel megtanulhatnak seprűn repülni a gyerekek.

Egy régi álmom vált valóra ezzel. Ma már nemcsak a környékbeli településekről, hanem Debrecenből is jönnek, sőt, idén volt érdeklődő Budapestről és Dunaharasztiból. Jövőre pedig már januárban elkezdjük szervezni a következő halloweeni sétánkat, hogy még színvonalasabb rendezvényt hozzunk létre, ahol már lehet, hogy meghaladjuk az ötszáz főt is.

Fotó: Nagy Gábor 

A negyedik Mályi halloweeni séta október 29-én, szombaton délután 5 órakor kezdődik az Artópia Kultúrbisztróban, a Gárdonyi Géza utca 1. szám alatt. A kemény mag ugyanitt marad majd egy levezető beszélgetésre a körülbelül 8-ig tartó program után.