2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Több mint száz halott Szöulban a Halloween ünnepségek után

frisshirek.hu, 2022. október 29. - 20:42
Több mint száz halott Szöulban a Halloween ünnepségek után
Legalább 120 ember meghalt és több mint 100-an megsérültek a Szöulban rendezett halloweeni ünnepségen szombat este, amikor a tömeg egy szűk utcában összepréselődött. A Yongsan Egészségügyi Központ igazgatója, Choi Jae-won azt mondta, hogy több tucat sérültet szállítottak a közeli kórházakba, és hozzátette, hogy a halottak száma valószínűleg emelkedni fog, a halálesetek oka egyenlőre nem ismert.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A dél-koreai hatóságok a halálesetek okát nem közölték azonnal, de a tűzoltóság vezetője azt mondta, hogy sokan elestek a Halloween ünnepségen és az emberek eltaposták egymást. A Yonhap hírügynökség korábban arról számolt be, hogy többtucat ember szenvedett szívleállást. A mentőszolgálat szerint legalább 81 embert fogadtak Szöul Itaewon negyedéből, akik "légzési nehézségről" számoltak be. A helyszínen nem volt sem gázszivárgás, sem tűz - mondta a tűzoltóság vezetője. Még vizsgálják a halálesetek okát.

A rendőrség lezárta a környéket, a közösségi médiában hamar terjedni kezdtek a felvételek a földön és hordágyon fekvő emberekről. A tűzoltóság vezetője tájékoztatott, hogy összesen 848 szakember vesz részt a mentési munkálatokban, beleértve 364 tűzoltót és 400 rendőrt. A dél-koreai elnök, Jun Szogjol egy katasztrófák idejére létesült egészségügyi csapatot is küldött a helyszínre, és elrendelte, hogy a közeli kórházakban biztosítsanak ágyakat a sérültek számára -írja a CNN.