2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: magánügy, hogy mennyit tesznek ki a rezsiszámláim

frisshirek.hu, 2022. november 02. - 15:09
Orbán Viktor: magánügy, hogy mennyit tesznek ki a rezsiszámláim
A törvények szerint lakhatna rezidenciában is, de nem él ezzel, magánlakásban lakik, így magánügy, hogy mennyit tesznek ki a rezsiszámlái – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Parlamentben. A kormányfő azonnali kérdésekre válaszolt, és többek között arról is beszélt, hogy minden egyes többletbevétel a rezsivédelmi alapba megy. Szerinte a legdrágább áram ma Magyarországon a zöldenergia, a legolcsóbb pedig az atomenergia.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Telex beszámolója szerint Arató Gergely, a DK képviselője felemlegette, hogy a választás előtt Orbán még azt mondta: ha van orosz gáz, van rezsicsökkentés. Mivel azóta sok fogyasztónak nőtt az energia ára,

szerinte a kormány átverte a magyarokat a rezsicsökkentés megszüntetésével, így most Európa egyik legmagasabb energiaárát fizetjük.

Arató szerint az utóbbi hetekben harmadára csökkent a gáz piaci ára, ezzel kapcsolatban kérdezte:

mikor fogják a nyári emelés után most csökkenteni az árakat?

A kormány az uniós pénzekhez köti a pedagógusok béremelését, de a magyar államkincstár adatai szerint 2590 milliárd pluszadóbevétel érkezett a kormányhoz, ezt a pénzt költhetnék a bérekre is, miért nem adják meg ebből a tanároknak az emelést? – kérdezte az MSZP-s Harangozó Tamás Orbántól. A másik kérdése pedig így hangzott:

Hogy van, hogy Pakson 12 forintért megtermelik az áramot, miért adják akkor a lakosságnak 70 forintos áron az áramot?

Arató Gergely DK-s politikus kérdésére a miniszterelnök a Telex tudósítása szerint azt mondta:

2010-ben Magyarországon volt a legmagasabb a gáz ára, 2021 második felében ez minden európai országban emelkedett Magyarországot kivéve, mert itt a családok többségét az átlagfogyasztásig meg tudták védeni a gázárak emelésétől.

Orbán azt is felemlegette, hogy a 2010 előtti kormányok több megszorító intézkedést is bevezetett, többek között a földgáz árát is sorozatosan emelték.

Minden egyes többletbevétel a rezsivédelmi alapba megy

– válaszolta Orbán Harangozó kérdésére. A Telex arról számolt be: a miniszterelnök azt is hozzátette, hogy uniós források nélkül 4-6 év alatt lehetne csak emelni a tanároknak.

Orbán Harangozó paksos kérdésére azt válaszolta,

a legdrágább áram ma Magyarországon a zöldenergia, a legolcsóbb pedig az atomenergia.

Bedő Dávid szerint a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt a fél ország a most jövő rezsiszámlák miatt. Emiatt kérdezte:

Orbán mennyi rezsit fizet budapesti és felcsúti házai, valamint hatvanpusztai birtoka után?

A Telex arról tudósított, hogy

Orbán Viktor azt válaszolta: a felesége írásban fog válaszolni. A miniszterelnök szerint ő a törvények szerint lakhatna rezidenciában is, de nem él ezzel, magánlakásban lakik, így magánügy, hogy mennyit tesznek ki a rezsiszámlái.

Archív fotó: Szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 24-én. Az első sorban Orbán Viktor miniszterelnök (k), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). MTI/Kovács Attila