2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Több pénzt ígért a nyugdíjasoknak a miniszterelnöki biztos – videóval!

frisshirek.hu, 2022. november 06. - 17:10
Több pénzt ígért a nyugdíjasoknak a miniszterelnöki biztos – videóval!
A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, lesz nyugdíjprémium és nyugdíjemelés – erről beszélt a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint Nyitrai Zsolt elmondta: Magyarországon több mint kétmillió nyugdíjas él, és a kormány az idősügyet is családügynek tekinti a nyugdíjasokat pedig szövetségesnek, hiszen egy teljes élet tapasztalata, szakmai tudása áll mögöttük.

Köszönettel tartozunk nekik

– tette hozzá.

Szerinte 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok több juttatástól megfosztották az időseket, elvették tőlük a 13. havi nyugdíjat, amelyet a baloldal mostani árnyékormányának több tagja is megszavazott.

A miniszterelnöki biztos közölte:

az Orbán-kormány 2010-ben azt mondta, hogy kiáll az idősek érdekeiért és megvédi juttatásaikat. Azóta a nyugdíjasok négy alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszaépítették a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is.

A miniszterelnöki biztos elmondta, a szépkorúak idén is számíthatnak nyugdíjprémiumra, és a háborús szankciók okozta nehéz helyzet ellenére jövőre is lesz nyugdíjemelés.

A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára!

– fogalmazott.

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának tagja a videón elmondta:

a nyugdíjasok novemberben is számíthatnak nyugdíjemelésre és nyugdíjprémiumra, ezek együttes összegét a novemberi nyugdíjjal együtt fogják megkapni.

Ez az összeg mindannyiunknak segítséget fog jelenteni az évvégi bevásárláshoz, a karácsonyi felkészüléshez – tette hozzá Hulák Zsuzsanna az MTI beszámolója szerint.

Árnyalja azonban a képet mindaz, amiről lapunk, a Frisshirek.hu már korábban beszámolt: továbbra is bajban vannak a nyugdíjasok, hiszen még a korábban vártnál nagyobb nyugdíjemelés sem követi azt az inflációt, amit az időseknek idén le kell nyelniük, főként hogy a fogyasztói kosarukban óriási az élelmiszerek súlya.

Ráadásul miután a kormány egységesen emeli a nyugdíjakat, azaz nem törekszik arra, hogy a kisebb nyugdíjak nagyobb növelésével felzárkóztassa azoknak a pénzét, akik sokkal kevesebből élnek, egyre nagyobbá válik a kisebb és a nagyobb nyugdíjak különbsége. Vagyis hátrányba kerültek az átlagnyugdíjból élők.

Arról pedig tegnap írtunk, hogy a legfrisebb adatok szerint megduplázódott a szegénységben élő nyugdíjasok száma.

Fotó: Facebook/Nyitrai Zsolt oldala