2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Megáldották az új bort Pakson

Tóth Rózsa, 2022. november 07. - 10:15
Megáldották az új bort Pakson
Soltész Rezső szórakoztatta a közönséget egy pohár újborral Pakson a Sárgödör téren.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Önkormányzat és a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete jóvoltából már XVIII. alkalommal került megrendezésre Pakson a hagyományos Márton-napi újboráldás, ahol többek között Szabó Péter polgármester is részt vett közösségi oldala szerint.

A Márton nap időpontjára forrja ki magát az újbor, melynek titka a természeti adottság, a fajta összetétel és a hozzáértő, gondozó kéz együttes titka, írja a polgármester.

Az eseményen Soltész Rezső régi slágerekkel szórakoztatta a nagyérdeműt, a Sárgödör téren felállított rendezvénysátorban - Kanczler Istvánné, a Paksi Hegyközség elnöke pedig egy pohár helyi újborral kínálta az előadóművészt. A hordókat az alpolgármesterek verték csapra.

A paksi katolikus egyház nevében Fitt Szabolcs, a reformátusat Simon István lelkész, az evangélikus egyházat Zuschlag-Nepp Éva képviselte és osztotta az áldást a Márton napi ünnepségen.

Fotó: Szabó Péter Facebook oldala