2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Parancsot kaptak a lövöldözésre a felfegyverzett embercsempészek – videóval!

frisshirek.hu, 2022. november 15. - 16:50
Parancsot kaptak a lövöldözésre a felfegyverzett embercsempészek – videóval!
A megbízó megüzente a felfegyverzett embercsempészeknek, hogy ha kell, lőjék a rendőröket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, hétfő reggel Budapest határában illegális bevándorlókat szállító furgonból többször az őket megállásra felszólító rendőrökre lőttek. A rendőrök figyelmeztető lövés után viszonozták a tüzet. A gyalog menekülő 21 és 28 éves iraki állampolgárságú két feltételezett embercsempészt nem sokkal később elfogták a Terrorelhárítási Központ közreműködésével. Sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban ma újabb részleteket osztott meg a Police.hu oldalon.

A furgonban 21, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat; tanúkihallgatásukat követően valamennyiüket visszakísérték a biztonsági határzárhoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett embercsempészés bűntett miatt folytat eljárást,

a gyanúsítottként kihallgatott egyik iraki állampolgár részletes beismerő vallomást tett.

A rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség folytat büntetőeljárást.

A migránsokat szállító furgon „előfutó” autóját a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi információi alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége az M1-es autópályán, Győr térségében tartóztatta fel 2022. november 14-én 11 óra körül.

A Hegyeshalom felé tartó BMW-ben utazó négy férfi a – többszöri, angol nyelven is elhangzott – rendőri felszólítás ellenére nem szállt ki a gépjárműből, a járművezető az ajtót nem nyitotta ki, ezért a rendőrök betörték az ablakot. A külföldiek nem voltak együttműködőek, ketten a bilincselésnek is ellenálltak, ezért a terrorelhárítók testi kényszert, valamint elektromos sokkolót alkalmaztak.

A 24 és 30 éves iraki, a 21 éves török és a 23 éves német állampolgárt egészségügyi vizsgálatukat követően a Rendőrségi Igazgatási Központba állították elő, ahol a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály nyomozói őket is embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A furgonban tartózkodó embercsempészek egyike kihallgatásán elmondta, hogy

az illegális migránsok szállításának megkezdése előtt az egyik „előfutó” átadta az utat szervező üzenetét, amely szerint a furgon sebességváltója mellett találnak egy pisztolyt, amellyel ha kell, „Lőjétek a rendőröket!”.

A két iraki férfit és négy segítőjüket a Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Fotó: Police.hu