2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó Péter: gazdasági együttműködés igen, migráció nem

frisshirek.hu, 2022. november 15. - 16:20
Szijjártó Péter: gazdasági együttműködés igen, migráció nem
Magyarország támogatja, hogy az Európai Unió szoros együttműködést tartson fenn az Európán kívüli világgal, de az irány világos: gazdasági együttműködés igen, migráció nem – írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint a tárcavezető Jutta Urpilainent, az Európai Unió nemzetközi partnerségért felelős biztosát fogadta kedden Budapesten.

A geopolitikai válság sajnos az Európai Unió globális erejének csökkenésével is járt, ezért fontos, hogy a külső partnerségeket, együttműködéseket, kapcsolatokat meg tudjuk erősíteni

– olvasható a bejegyzésben.

Magyarország támogatja, hogy az Európai Unió szoros együttműködést tartson fenn az Európán kívüli világgal. Ugyanakkor ezeknek az együttműködéseknek előnyösnek kell lenniük minden uniós tagország szempontjából. A poszt-cotonou-i megállapodás keretében 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni országgal működik együtt az Európai Unió

– írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: a kereskedelmi, fejlesztési együttműködést természetesen támogatjuk, hiszen a miénk a világ egyik legnyitottabb gazdasága, és a külgazdasági eredményeink alapvetően határozzák meg a nemzetgazdasági teljesítményt.

Nem értünk egyet ugyanakkor azzal, hogy az EU a poszt-cotonou-i megállapodást használja fel arra, hogy legalizálja a migrációt, hogy aláássa az illegális migrációval szembeni küzdelmet és hogy terjessze a gender ideológiát

– olvasható a posztban.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra: az Országgyűlés is világos döntést hozott tavaly decemberben, amikor is arra kötelezte a kormányt, hogy akadályozza meg a poszt-cotonou-i megállapodás elfogadását.

Az irány világos: gazdasági együttműködés igen, migráció nem

– tette hozzá.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter oldala