2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Megérkezett az első hó - Észak-Magyarország több települése már gyönyörködhet a hóesésben

frisshirek.hu, 2022. november 18. - 22:51
Megérkezett az első hó - Észak-Magyarország több települése már gyönyörködhet a hóesésben
Péntek este havazni kezdett az ország északi részén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Telkibánya térségében már fehéredik a táj! Talán még reggelre is megmarad. Van, ahol az 5 cm-t is meghaladhatja a hóréteg vastagsága.
Jelenleg a Bükk és Zemplén csúcsain, északon és Tokaj környékén esik hó, de az időkép webkameráit átnézve Salgótarján sípályái környékén is havazásra figyeltünk fel. Sátoraljaújhelyen is megmaradt a hó.
A hegyekben is hótakaró várható, a Zemplénben van esély 5cm-t meghaladó hórétegre, de a Bükkben sem kizárt hasonló mennyiség. Hajnalban és reggel a Mátrában és a Bükkben kisebb havazás még kialakulhat. Napközben lent elolvad, a csúcsokon megmarad a hó.
Szombat éjszaka újabb csapadék érkezik, ami elsősorban nyugaton és délnyugaton néhány centiméter havat is ledobhat, de az Alföldön is eshet átmenetileg hó – tette hozzá a metkep.hu.
Videó: Frisshirek tudósítója Miskolc belvárosa
Címlapkép: Miskolc, Avas webkamera