2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Megfejthetetlen rejtély Kínában: két hete megállás nélkül sétál körbe-körbe több száz birka

frisshirek.hu | 2022. november 19. - 13:00
Megfejthetetlen rejtély Kínában: két hete megállás nélkül sétál körbe-körbe több száz birka
Bizarr és különös videó jelent meg a Zsenmin Zsipao (People's Daily) kínai állami újság Twitterén, amin az látható, hogy több száz birka sétál körbe-körbe, megállás nélkül. Azóta kiderült, a birkák már majdnem két hete csinálják ezt, írja a Marca.

A belső-mongóliai farmon még november 4-én kezdtek kísértetiesen körbe-körbe sétálni - mondta el a lapnak az állatok gazdája. Újabb gondolkodásra ad okot, hogy csak a 13-as (!!!) karám állatai viselkednek így - szemlézte a hírt a 444.hu.

Felvetődött, hogy a juhok a listeriosis nevű bakteriális betegségben szenvedhetnek – más néven „körözési betegség” –, ami általában a rossz minőségű szilázs miatt alakul ki. De erre máris cáfolat érkezett: a birkák egészségesek. A Zsenmin Zsipao bejegyzésében azonban azt írják, hogy az állatok egészségesek.

De persze az olvasók is bekapcsolódtak a rejtély megfejtésébe. Jobbnál jobb találatok érkeztek. 

Vannak, akik úgy vélik, hogy rádiófrekvenciás „villanypásztor” tereli az állatokat, vagy valamilyen láthatatlan geomágneses anomáliát kerülgetnek, ám ez nem ad magyarázatot arra, miért nem alszanak a birkák ilyen hosszú időn keresztül.

Nem maradhatott ki persze a víruskísérletek lehetősége sem, mondván új védőoltás kifejlesztését teszteli a látszólag megkergült birkákon.