2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Saját minisztere cáfolta Orbán rádiónyilatkozatát

frisshirek.hu, 2022. november 19. - 16:39
Saját minisztere cáfolta Orbán rádiónyilatkozatát
Orbán Viktor pénteken ismét a közmédia „vendége” volt. A miniszterelnököt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a szankciókról is „kérdezték”, amelyre reagálva úgy fogalmazott, hogy „Magyarország sosem támogatta a szankciókat, nem is szavaztuk meg őket”.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

ORBÁN SZERINT A MAGYAROK SOSE TÁMOGATTÁK A SZANKCIÓKAT, ÉS EDDIG MINDIG SIKERÜLT KIHÚZNIA MAGÁT A KORMÁNYNAK ALÓLA

- jelentette ki, majd leszögezte, hogy nagy csaták árán, de azon lesz, hogy az esetleges kilencedik szankciós csomag alól is mentesítsék hazánkat, például az atomenergiát illetően. Azt a nagy küzdelmeinek eredményeként könyvelte el, hogy még mindig jön orosz gáz Magyarországra - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban, számolt be róla a Frisshirek.hu.

Magyar kormányfőként az Európai Unió többi állam-, illetve kormányfőjéhez hasonlóan a miniszterelnök is tagja az Európai Tanácsnak, amely eddig nyolc szankciós csomagot fogadott el. Mivel az összes szankciós döntéshez minden tagállam szavazatára szükség volt, így egyértelmű, hogy Orbán Viktor is mindegyiket megszavazta. Csakis így tudtak életbe lépni a büntetőintézkedések. 

Ezt erősítette meg a Magyar Hang pénteki miniszterelnöki rádióinterjú után műsorba került, de már korábban rögzített podcastjában, a Gulyáságyúban Navracsics Tibor. A műsor házigazdája, Gulyás Balázs kérdezte a területfejlesztési minisztert a szankciókról, akkor Navrasics így fogalmazott a Gulyáságyú podcastban, hogy

„önmagában az, hogy az energiakérdés a szankciók tárgyává válik, ezt szerintem jogosan kritizálja Magyarország, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy minden eddigi szankciós rendszert megszavazott Magyarország”.

A műsorvezető ehhez még hozzáfűzte, hogy

„nemcsak hogy Magyarország, hanem konkrétan a miniszterelnök, aki részt vesz az Európai Tanácsban”.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán