2024.02.25., vasárnap - Géza
Salgótarján: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Mégis volt élőlánc Jászberényben

Lukácsi Katalin | 2022. november 20. - 10:45
Mégis volt élőlánc Jászberényben
Meglepte a jászberényieket a péntek reggel, mert a Lehel Vezér Gimnázium és a Liska József Katolikus Középiskola között élőláncot vontak a leheles diákok. De ez a meglepetés inkább kellemes volt.

Bár az országos élőlánc előestéjén tudakolózva, a Frisshírek.hu szerkesztősége arról értesült, hogy nem is lesz Jászberényben megmozdulás, az országos szervezők félreérthették azt, hogy Jászberény is felkerült a szervező városok közé, pénteken sokan meglepődtek a városban.

Jászberényben is alkottak élőláncot az oktatás helyzetének megújításáért.

Mint megtudtuk, az élőláncot a Lehel Vezér Gimnázium (LVG) diákjai szervezték, a 10., 11. és 12-es osztályokból. Az LVG-től a Liska József Katolikus Középiskoláig tartott, ami nagyjából 500 méteres táv. Más iskolából is csatlakozott hozzájuk egy-két növendék. Az élőlánc újtába eső Klapka György Szakközépiskola tanulói is tapsoltak nekik.

Egy jászberényi nyílt Facebook-csoportban a szervező diákok közzé is tettek egy videót az eseményről. A felvételt publikáló Ivanics Patrik a múlt heti berényi tüntetésről lapunknak is nyilatkozott, most a következő szavakat írta a csoportba:

Ma Jászberényben történelem íródott. Büszke vagyok az iskolámra, Jászberény többi iskolájára, szervező társaimra, és az egész városra. Ma megmutattuk, mekkora hangunk van együtt. Ez a kérdés már nem a politikáról szól. Itt nem jobb, meg bal oldal van, kormány, vagy ellenzék, itt egy csapat diák és tanár van, akik maguk, és az országuk jövőjéért küzdenek. Hajrá Jászberény!

A tiltakozás mindössze az első órát érintette. A szülők többnyire igazolták azt az egy órát, és azt is elárulták, hogy megható pillanatok is adódott, mikor a tanárok helyzetének jobbra fordulásáért kiálló diákok visszaértek óráikra a gimibe.

Le a kalappal a leheles diákok előtt!

– mondták azok, akik a meglepetés demostrációról szerkesztőségünknek beszámoltak. Régi lehelesként csatlakozom a kalapemeléshez.

A kiemelt képet a múlt heti jászberényi tüntetésről a szerző készítette.