2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Mégis volt élőlánc Jászberényben

Lukácsi Katalin, 2022. november 20. - 10:45
Mégis volt élőlánc Jászberényben
Meglepte a jászberényieket a péntek reggel, mert a Lehel Vezér Gimnázium és a Liska József Katolikus Középiskola között élőláncot vontak a leheles diákok. De ez a meglepetés inkább kellemes volt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bár az országos élőlánc előestéjén tudakolózva, a Frisshírek.hu szerkesztősége arról értesült, hogy nem is lesz Jászberényben megmozdulás, az országos szervezők félreérthették azt, hogy Jászberény is felkerült a szervező városok közé, pénteken sokan meglepődtek a városban.

Jászberényben is alkottak élőláncot az oktatás helyzetének megújításáért.

Mint megtudtuk, az élőláncot a Lehel Vezér Gimnázium (LVG) diákjai szervezték, a 10., 11. és 12-es osztályokból. Az LVG-től a Liska József Katolikus Középiskoláig tartott, ami nagyjából 500 méteres táv. Más iskolából is csatlakozott hozzájuk egy-két növendék. Az élőlánc újtába eső Klapka György Szakközépiskola tanulói is tapsoltak nekik.

Egy jászberényi nyílt Facebook-csoportban a szervező diákok közzé is tettek egy videót az eseményről. A felvételt publikáló Ivanics Patrik a múlt heti berényi tüntetésről lapunknak is nyilatkozott, most a következő szavakat írta a csoportba:

Ma Jászberényben történelem íródott. Büszke vagyok az iskolámra, Jászberény többi iskolájára, szervező társaimra, és az egész városra. Ma megmutattuk, mekkora hangunk van együtt. Ez a kérdés már nem a politikáról szól. Itt nem jobb, meg bal oldal van, kormány, vagy ellenzék, itt egy csapat diák és tanár van, akik maguk, és az országuk jövőjéért küzdenek. Hajrá Jászberény!

A tiltakozás mindössze az első órát érintette. A szülők többnyire igazolták azt az egy órát, és azt is elárulták, hogy megható pillanatok is adódott, mikor a tanárok helyzetének jobbra fordulásáért kiálló diákok visszaértek óráikra a gimibe.

Le a kalappal a leheles diákok előtt!

– mondták azok, akik a meglepetés demostrációról szerkesztőségünknek beszámoltak. Régi lehelesként csatlakozom a kalapemeléshez.

A kiemelt képet a múlt heti jászberényi tüntetésről a szerző készítette.