2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Hatékonyabbak a drónok a fixen elhelyezett kameráknál

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 13:39
Hatékonyabbak a drónok a fixen elhelyezett kameráknál
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. júniusában, az országban elsők között alkalmazott pilóta nélküli légi járművet – másnéven drónt – a balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának javítása érdekében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nógrád megye útjain az elmúlt két év során a drónos ellenőrzések tovább folytatódtak, és ezt az eszközt munkatársaink azóta is hatékonyan tudták igénybe venni az elkövetett szabálysértések dokumentálására. A közlekedésrendészeti ellenőrzés során a korábban használt technikai berendezésekhez képest mindenképp újdonság ennek az eszköznek a mozgástere. Míg a kamerákat, sebességmérő műszereket statikusan elhelyezve, esetleg járművekbe telepítve alkalmazzák, addig a drónok a levegőbe emelkedve látják el feladataikat. Ezek a gépezetek engedélyezetten 120 méterig emelkedhetnek fel, azonban a közlekedésrendészeti akciók alkalmával elegendő a 20-30 méteres magasság is. 

Vannak olyan közlekedési szituációk, vagy szabályszegések, amelyeknél egyértelmű áttörést jelent a drónok által készített felvétel – tájékoztatott Tamás-Kovács Andrea rendőrségi szóvivő.

Hozzátette: az eszköz kameraképe ugyanis nagy felbontású videót készít a szabályszegésről. A drónt kizárólag kezelői vizsgával rendelkező, hivatásos munkatársaink kezelik.

Fotó: police.hu