2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a megmozdulások már nemcsak az oktatás, hanem az egész társadalom ügye

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 14:37
A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a megmozdulások már nemcsak az oktatás, hanem az egész társadalom ügye
Nemcsak a fővárosból, hanem vidéki tanárok is felutaznak majd szép számmal a november 26-i tüntetésre az Országház elé.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
November 26-ra tüntetést szerveznek a pedagógus szakszervezetek a Kossuth térre. Sok kolléga elfogadta a felkérésüket, vidéki pedagógusok is lesznek szép számmal, mert az egész ország problémáját szeretnék megjeleníteni

– mondta el Szabó Zsuzsa az ATV Start című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy véli, hogy ez a kérdés már nemcsak az oktatás világának szereplői érzik magukénak, hanem az egész társadalom. Kiemelte azt is, hogy egy jó hangulatú tüntetést szeretnének, amely méltó a téma fontosságához, és amit mindenki arccal és névvel fel tud vállalni.

Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom szóvivője nevetségesnek nevezte, hogy a tanárok nyomást gyakorolnának a diákokra a tüntetésen való részvételért.

Ezzel szemben a diákok önként váltak a szervezkedések motorjává, és ők azok, akik úgy érzik, megengedhetik maguknak, hogy hallassák a hangjukat. Ezt elvitatni tőlük szörnyű - jegyezte meg.

Szabó Zsuzsanna a műsorban elmondta, hogy a diákokat is számos ponton érinti a tanárok követelései, mert nemcsak a nagy terhelés sújtja őket, hanem a szaktanárhiány is. Tudják a diákok, tette hozzá, hogy hány lyukas órájuk van, hány elmaradt órájuk van, hányszor helyettesít nem szaktanár, és hányszor megy be az órára képesítés nélküli pedagógus.

A kiemelt kép forrása: noÁr Facebook-oldala